Tragedien om teenagedrengene Austin Stephanos og Perry Cohens forsvinden kan nu forhåbentlig komme nærmere en opklaring, efter et norsk fragtskib har fundet vraget af den båd, som de to 14-årige drenge sejlede ud fra Florida i 25. juli sidste år.

I vraget blev nemlig fundet en mobiltelefon tilhørende Austin Stephanos, og familien håber ifølge Palm Beach Post, at den kan give svar på nogle af de spørgsmål, de så længe har haft.

Den norske kaptajn Håvard Melvær er pludselig blevet en vigtig del af historien om det nye fund, for det er ham, der sammen med sin besætning på fragtskibet Edda Fjord opdagede vraget hele 150 mil fra det sted, hvor de to drenge stævnede ud.

»Det var helt tilfældigt, at vi stødte på den. Det er generelt svært at se ting, som ligger i vandet, og denne båd havde sort bund. Vi passerede cirka 30 meter fra den. Havde den været længere væk, havde vi ikke set den,« siger Melvær til norske Dagbladet.

De gjorde fundet 18. marts, og vraget er siden blevet identificeret ved hjælp af et unikt serienummer.

Familierne har takket norske Håvard Melvær mange gange, selvom han prøver at tale sin egen gode gerning ned ved at kalde det standardprocedure for sømænd. Om ikke andet har han nu været med til at give familierne en forhåbning om, at de kan blive klogere på de to drenges sidste skæbne.

Således har Perry Cohens mor, Pamela Cohen, på en Facebook-side skrevet, at familien håber, de kan få svar efter ni måneder i uvished.

»Nærmest som ved et mirakel har vi nu det, som kan være nøglen til at finde svaret på alle spørgsmålene, vi har stillet os efter den skæbnesvangre dag. Som mor skylder jeg Perry at kæmpe for ham, nu hvor han ikke længere kan.«