Den tjekkiske hovedstad Prag er ikke det eneste sted, som danske unge fester. Skisportsted Spindleruv Mlyn oplever i disse dage også danske gymnasieelevers forkærlighed for sprut.

Det skriver det tjekkiske medie Novinky

Og det  er ifølge Novinky ikke småting, som de unge danskere, samt svenskere og nordmænd, foretager sig i Spindleruv Mlyn, der har fået besøg af omkring 500 unge skandinavere.

- En 19-årig dansker er blevet tilbageholdt for at smadre to døre samt et tv på et offentligt sted mandag. Personen havde en promille på 1,88, fortæller Udo Ertner, en talsmand for det lokale politi til Novinky.

Ifølge mediet skete episoden på et hotel i Spindleruv Mlyn, og den unge dansker er nu blevet sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

Danske studerende i Spindleruv Mlyn lever dermed op til det rygte, som tjekkerne har fået af danskere, efter unge gymnasieelever sidste år hærgede Prag.

- De råber og skriger, kravler på statuer, smadrer tomme flasker og pisser, hvor de vil,  skriver Novinky, som samtidig fremhæver, at politiet i Spindleruv Mlyn ikke er så hårde ved danskerne, som politiet i Prag.

Politiet i Trutnov, der dækker Spindleruv Myn, overvejer nu at forstærke indsatsen i skisportsstedet.

Politiets talsmand Udo Ertner oplyser over for Novinky, at politiet er klar til at indsætte en særlig enhed, hvis det skulle blive nødvendigt.

Størstedelen af de danske studerende i Spindleruv Mlyn under 18 år gamle, lyder meldingen.