En IS-soldat i byen Mosul. Arkivfoto.
En IS-soldat i byen Mosul. Arkivfoto. Foto: STRINGER

Islamisk Stat led et sviende nederlag, da irakiske tropper overtog byen Ramadi. De IS-krigere, der var impliceret i nederlaget, flygtede til organisationens højborg i Mosul, og her blev de efter sigende brændt levende.

Beboere i byen Mosul hævder ifølge Daily Mail, at IS satte ild til sine krigere midt i byens centrale torv, og at det blev gjort til skræk og advarsel mod at flygte fra et angreb i stedet for at blive og kæmpe.

Krigerne blev for to uger siden drevet ud af Ramadi, der er hovedstaden i Iraks Anbar-provins. Det er et alvorligt tilbageslag i IS forsøg på at skabe et kalifat i Irak og Syrien, og måske var det derfor, at terrororganisationen tog så blodig en beslutning.

Læs også: Rusland skyr ingen midler: Putin truer med at bruge atomvåben mod ISIS

Fox News skriver, at de har været i kontakt med en mand, der har familie i byen. Han beskriver til mediet, hvad der skete, da soldaterne blev brændt ihjel.

»De blev sat sammen og tvunget til at stå i en cirkel. Herefter blev de brændt levende,« fortæller kilden til Fox News.

Michael Pregent, der er terrorekspert, fortæller at den voldsomme begivenhed ikke kommer bag på ham. Han fortæller, at de soldater, der tabte byen Tikrit – Saddam Husseins hjemby – sidste år, led præcis samme skæbne.

»IS' ledelse er desperat. De bruger henrettelser af kvinder og børn til at skræmme verden med. Jo barskere taktik, des mere desperat er ledelsen,« siger Michael Pregent til Daily Mail.

Daily Mail skriver, at de irakiske styrkers sejr i Ramadi er deres første store sejr over IS i 18 måneder. Angrebet på byen blev støttet fra oven af amerikanske kampfly.

Guvernøren i Ramadi fortæller ifølge mediet, at de fleste områder af byen nu er under sikkerhedsstyrkernes kontrol, men at der stadig ligger miner i store områder af byen, »som det vil kræve stor ekspertise at få fjernet«.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.