Lyt til artiklen

Det sociale medie TikTok arbejder på højtryk på at sikre sig imod, at en bestemt video kan ses på deres app.

Videoen er af en amerikansk mand, der begår selvmord ved at skyde sig selv i hovedet, og TikTok har ikke været i stand til at lukke totalt ned for, at videoen kan uploades på appen.

Det skriver Mirror og Buzzfeed.

En 33-årig mand fra Mississippi sendte live på sin Facebook-profil den 31. august, hvor han valgte at tage livet af sig selv.

Videoen er siden blevet fjernet fra Facebook, men den har formået at florere på nettet siden og er gentagne gange blevet delt på TikTok, der især har mange unge brugere.

Selvom TikTok har filtre, der automatisk skal finde frem til videoer, der er i strid med deres regler, formår videoen fortsat at florere.

TikTok adskiller sig fra mange andre sociale medier ved at have en 'Til Dig'-side, hvor appen selv foreslår ting, du kan se ud fra, hvad du tidligere har set, hvor du på de fleste andre sociale medier skal følge bestemte personer for at få deres indhold i dit eget feed.

»Vi lukker alle kontoer, der gentagne gange prøver at uploade klip, og vi sætter pris på vores medlemmer, der rapporterer og advarer andre mod at se, kommentere på og dele sådan noget videoer i respekt for personen og deres familie,« siger talsperson for TikTok Hilary McQuaide til Buzzfeed.

Videoen dukker frem med et billede af manden inden, han begår selvmord, og det billede forsøger nogle brugere at inkludere i deres egne videoer for at advare andre imod ikke at se en video, hvor den pågældende mands ansigt optræder som 'teaser-billede'.

Visse personer forsøger dog at inkludere den tragiske hændelse i andre videoer for at chokere folk.