Siden sin fyring, som du kan se mere om ovenfor, har der været stille fra præsident Trumps tidligere chef-strateg.

I sit første tv-interview, siden han 18. august forlod jobbet som chefstrateg i Det Hvide Hus, lægger Steve Bannon ikke fingre imellem.

Det er fyringen af den tidligere FBI-direktør James Comey i juli, der får Bannon til at komme med en kras og klar kritik af sin tidligere arbejdsgiver, Donald Trump.

Det skete i magasinprogrammet 60 Minutes, der blev sendt søndag på den amerikanske tv-station CBS. Her konfronterer studievært Charlie Rose ham med, at han har hørt ham beskrive fyringen som ’den største fejl i den politiske historie’.

»Det ville nok være for bombastisk. Selv for mig«, svarer Steve Bannon og fortsætter:

»Men måske i moderne politisk historie.«

Det var James Comey der, som øverste chef for efterretningstjenesten FBI, stod i spidsen for efterforskningen af Ruslands mulige indblanding i den amerikanske præsidentvalgkamp i 2016. Efterforskningen begyndte allerede under valgkampen og er sidenhen blevet en regulær belastning for præsident.

Med fyringen overtog den tidligere FBI-direktør Robert Mueller sagen som særlig anklager. Og dermed blev problemerne for Trump ikke færre.

Mueller ønsker nemlig en helt anden bredde i undersøgelsen, og med rollen som særlig anklager har han ekstra beføjelser sammenlignet med almindelige efterforskere. Alt sammen er ifølge Steve Bannon spild af tid.

»Der er intet i undersøgelsen. Det er en total farce, at der skulle være aftalt spil med Rusland,« siger han.

Steve Bannon er i dag tilbage i sit tidligere job som chef for det højreorienterede medie Breitbart News.