Den tidligere premierminister Shinzo Abe ser ud til at sikre sig et afgørende flertal ved valget i Japan.

JAPAN: Lederen af partiet Liberal Democratic Party (LDP) i Japan, den tidligere premierminister Shinzo Abe, står til at genindtage rollen som Japans leder, skriver Reuters.

Sammen med det allierede parti New Komeito står LDP til at hente et flertal på to tredjedele af mandaterne i det japanske underhus. Det viser de seneste målinger, eller såkaldte »exit polls«, transmitteret i TV, skriver Reuters. Det svarer til, at LDP står til at vinde næsten 300 af 480 pladser i parlamentets underhus, mens Shinzo Abes allierede parti New Komeito ifølge prognoserne står til at vinde omkring 30 pladser.

Det vil give de to partier de to tredjedele af pladserne, der kræves for at kunne overtrumfe det japanske parlaments overhus, hvor partierne ikke har flertal.

Den tidligere premierminister Shinzo Abe har givet løfter om øgede offentlige udgifter og en mere selvsikker udenrigspolitik.

- Hvad der står først og fremmest er at få sikret et økonomisk opsving og trække Japan ud af deflation, siger Shinzo Abe ifølge Reuters.

Shinzo Abe er tidligere leder af Japan, men fratrådte i 2007 på grund af dårligt helbred efter et problemfyldt år i embedet.

BNB/Reuters

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.