Islamisk Stat møder våbnet modstand fra hundredevis af kvinder, som terrororganisationen tidligere har holdt som sexslaver. På billedet ses kvindelige soldater fra den kurdiske styrke YPG.     
Islamisk Stat møder våbnet modstand fra hundredevis af kvinder, som terrororganisationen tidligere har holdt som sexslaver. På billedet ses kvindelige soldater fra den kurdiske styrke YPG.      Foto: STRINGER

Et stigende antal kvinder, der tidligere har været holdt som sexslaver af Islamisk Stat, har de seneste uger meldt sig aktivt ind i kampen mod terrororganisationen.

Det skriver The Independent.

Hundredvis af yazidiske kvinder har de seneste uger meldt sig under fanerne i gruppen med tilnavnet 'Force of the Sun Ladies', som er en bevæbnet styrke bestående udelukkende af kvindelige medlemmer, der på egen krop har mærket Islamisk Stats grusomheder.

Sammen med kurdiske styrker, kæmper de for at generobre den irakiske by Mosul, og for at befri mange andre kvinder fra en forfærdelig og grusom skæbne som sexslave i Islamisk Stats varetægt.

INDIA-PAKISTAN-UNREST-QAEDA-ZAWAHIRI-FILES

I et interview med amerikanske Fox News fortæller gruppens leder Khatoon Khider, hvordan 500 nye medlemmer blot venter på at slutte sig til gruppen, der i forvejen tæller 123 kamptrænet kvinder.

Yazidierne er et etnisk kurdisk mindretal, og deres religion henter blandt andet inspiration i fra kristendommen, og de anses af Islamisk Stat for at være djævletilbedere og dermed også fjender med en automatisk dødsdom hængende over hovedet.

vxzcvxvx

'Force of the Sun Ladies' har allerede haft deres ilddåb i kampen med terrororganisationen undertrykkende regime, da de sidste år deltog i generobringen af deres hjemby Sinjar i det nordvestlige Irak, hvor de var i åben kamp med Islamisk Stats soldater.

Ifølge FN, bliver 3500 mennesker fortsat holdt som gidsler i Irak af Islamisk Stat, hvor langt hovedparten er yazidiske kvinder og børn.

Derfor er det ikke kun af strategiske årsager, at “Force of the Sun Ladies” har meldt sig ind i kampen for at generobre Iraks næststørste by Mosul, som Islamisk Stat indtog i 2014, og hvor over en halv million mennesker blev drevet på flugt.

Sniper aiming from his rifle in forest/Portrait of sniper in the woods, which  aiming from his rifle

»Mange af vores kvinder bliver holdt som slaver i Mosul. Deres familier venter på dem. Vi venter på dem. Befrielsen kan hjælpe med at få dem hjem,« fortæller Khatoon Khider ifølge The Independent.

Efter at have undsluppet slaveriet og de daglige voldtægter, er de kvindelige soldater blevet et symbol for andre kvinder i regionen, i kampen mod Islamisk Stat, fortæller den kvindelige leder.

»Vi forsvarer os mod ondskaben, vi forsvarer alle minoriteter i regionen. Vil vil gøre alt, hvad der kræves af os,« siger Khatoon Khider.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.