Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

»Jeg tror, jeg gjorde det.«

Sådan sagde Melissa Elizabeth Lucio til politiet efter et langt forhør i en opsigtsvækkende sag, som nu nærmer sig sin afslutning – 15 år senere.

Det hele startede 17. februar 2007.

Her blev en ambulance tilkaldt til Melissa Lucios hjem i Harlingen, Texas, fordi hendes toårige datter Mariah Alvarez blev fundet livløs og ikke trak vejret.

Mariah Alvarez blev erklæret død på hospitalet.

Få timer senere skete det, der den dag i dag giver sagen enorm bevågenhed.

Under et fem timer langt forhør nægtede Melissa Lucio sig skyldig i datterens død mere end 100 gange. Men til sidst sagde hun ifølge politiet ordene, som er blevet udlagt som en indrømmelse og var medvirkende til, at hun blev dømt til døden for at have mishandlet og efterfølgende myrdet sin egen datter.

»Jeg tror, jeg gjorde det.«

Ifølge Melissa Lucios advokater var hun tynget af sorg og særlig følsom, idet hun selv havde været udsat for misbrug igennem hele livet – og ovenikøbet ventede sig tvillinger på daværende tidspunkt.

Derfor mener advokaterne, at Melissa Lucio blev manipuleret til at tilstå en forbrydelse, hun aldrig havde begået. Lucios oprindelige forklaring var, at datteren var faldet ned ad en stejl trappe to dage før sin død, men at den lille pige ikke virkede til at have pådraget sig alvorlige skader.

Da dommen faldt, blev det i retten konkluderet, at Mariah Alvarez' skader ikke kunne være sket i forbindelse med et fald, men kun som følge af mishandling.

15 år senere fortsætter kampen for at få omstødt dødsdommen – men tiden er ved at rinde ud.

Henrettelsen af Melissa Lucio er berammet til 27. april. Det skriver ABC News.

Mere end 185.000 personer har underskrevet en erklæring om, at henrettelsen skal udskydes. Organisationen The Innocence Projekt – som kæmper for at få omstødt dødsdomme i sager, hvor der er mistanke om at den dømte er uskyldig – vil have retssagen til at gå om.

USAs højesteret har afvist at gennemgå dommen fra appeldomstolen, hvor Melissa Lucios dødsdom blev stadfæstet.

Hvis dommen ikke bliver omstødt, vil Melissa Lucio være den første kvinde med latinamerikanske rødder, der bliver henrettet i staten Texas nogensinde.

Andre læser også