Statsminister Helle Thorning-Schmidt
Statsminister Helle Thorning-Schmidt Foto: Jens Nørgaard Larsen

Statsministeren fordømmer på det kraftigste det terrorangreb i Algeriet, hvor flere gidsler har mistet livet.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er særdeles bekymret for udviklingen omkring den højdramatiske gidselsituation i Algeriet, hvor flere udenlandske gidsler holdes fanget af en islamistisk gruppe, og hvor der er meldinger om en række dræbte.

- Gidselsituationen i Algeriet har taget en meget dramatisk og tragisk udvikling. Der er fortsat stor uklarhed om de nærmere omstændigheder, men meldinger om dræbte er meget bekymrende, og mine tanker og min medfølelse går til de pårørende, udtaler statsministeren i en skriftlig kommentar på Statsministeriets hjemmeside.

Her gør hun det klart, at der er brug for internationalt samarbejde, når verdenssamfundet skal slå tilbage mod terrorister.

- Jeg fordømmer på det stærkeste dette terrorangreb. Det understreger endnu engang behovet for international solidaritet i kampen mod terrorisme og ekstremisme, forklarer Thorning-Schmidt.

Der er stadig stor usikkerhed omkring situationen ved gasanlægget i Sahara-ørkenen, hvor terrorister har holdt et stort antal gidsler fanget, og der hersker ligeledes usikkerhed omkring antallet af gidsler samt antallet af dræbte.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters lykkedes det tidligere for algeriske sikkerhedsstyrker at befri 25 udenlandske gidsler, mens seks skulle være blevet dræbt. Nyhedsbureauet ANI og TV-stationen Al-Jazeera har således meldt om 34 dræbte gidsler og 15 dræbte gidseltagere,

Norges statsminister, Jens Stoltenberg, holdt torsdag aften pressemøde, da der også er nordmænd involveret i gidselsituationen. Fire nordmænd, der har været taget som gidsler på gasanlægget, er nu i sikkerhed, mens skæbnen for ni andre nordmænd er uvis, oplyste Stoltenberg.

Det er gidseltagere fra terrorgruppen »Blodets Brigade«, som har forbindelser til al-Qaeda i Nordafrika, der står bag gidseldramaet på gasindvindingsanlægget 800 kilometer syd for hovedstaden Algier.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.