Opdateret klokken 13:38: Wiens politi kommer med en opklarende melding om, at indsatsen ikke kun drejer sig om kristne kirker, men at politiet er til stede ved religiøse institutioner der tilhører forskellige religioner.

Den østrigske efterretningstjeneste har modtaget oplysninger om, at der er planlagt et islamistisk motiveret terrorangreb i Wien.

Derfor bevogter politiet vigtige lokationer i byen. Det skriver Wiens politi på Twitter.

Politiet oplyser, at de ikke på nuværende tidspunkt kan oplyse, hvornår de regner med, at truslen er drevet over.

Ifølge Krone er der tale om en trussel mod byens kirker, og det er derfor primært her, at politiet er til stede.

Ifølge mediet Kurier, oplyser politiet, at 'hvis der opstår en trussel på et specifikt geografisk sted, vil befolkningen straks blive advaret'.

Myndighederne melder, at der i øjeblikket er tale om en generel trussel.

Derfor forbliver kirker i Wien åbne, og de er blevet informeret om, at der ikke er nogen overhængende fare for katolikker, lyder det ifølge myndighederne.

Politiet er dog massivt til stede i byen, men borgere i Wien opfordres til ikke at filme og dele indhold af betjente, eller hvad de foretager sig, skriver Sky News.

Ifølge myndighederne kan det bringe betjente i fare og gavne »potentielle gerningsmænd«.

Det danske udenrigsministerium har udsendt følgende meddelelse, henvendt til danskere i Wien:

Udenrigsministeriet har netop udsendt følgende information vedr. risiko for terrorangreb rettet mod kirker i Wien, Østrig via Danskerlisten:

»Forlydender om risiko for terrorangreb rettet mod kirker i Wien: Politiet har forhøjet beredskabet. Der er ikke yderligere information om tidspunkt eller metode. Udvis forsigtighed og undgå større offentlige forsamlinger i Wien. Hold dig opdateret via dit hotel, medierne og myndighederne.«

Derudover henviser udenrigsministeriet til, at man følger de lokale myndigheders anvisninger. Ved behov for akut rådgivning, henviser udenrigstministeriet til deres Globale Vagtcenter, på tlf.: (+45) 33 92 11 12 eller bbb@um.dk.

Udenrigsministeriet oplyser, at sikkerhedsniveauet for rejsende i Østrig ikke er ændret.

Opdateres …