Ikke engang familien kan blive enige om, hvem terror-brødrene Tsarnaev egentligt er

Umiddelbart lignede brødrene Dzhokhar og Tamerlan Tsarnaev ganske almindelige unge amerikanere. Men under overfladen kogte ekstremismen. Og nu forsøger familien - uden held - at blive enige om, hvem de to egentlig var.

Fra deres hjem i Rusland forsikrer forældrene, Anzor og Zubeidat Tsarnaev således, at deres drenge er ’100 procent uskyldige’ i det terrorangreb, der mandag dræbte tre og sårede over 180.

Blevet narret

- De er helt klart blevet narret til at tage skylden for det her. De kunne aldrig finde på sådan noget, siger faderen således til den amerikanske tv-station ABC, der ringede til Rusland for at fortælle, at familiens yngste søn, Dzhokhar, var blevet fanget - i live.

Moderen tilføjer, at det må være den amerikanske livsstil, der har ødelagt sønnerne.

Men drengenes onkel og faderens bror, Ruslan tegner et helt andet billede af sine nevøer.

- De er nogle tabere, barbarer, der fortjener at dø, sagde den tjetjenske immigrant således højt og tydeligt, da den internationale presse mødte op i hans forhave i staten Maryland.

- Nogle har radikaliseret dem. Men det var ikke min bror. Og de har kastet skam over hele familien. Og forvirringen kan være let at forstå.

boston2
  


Hiphop og college

Således var den 26-årige (og nu dræbte) Tamerlan gift med den 24-årige amerikanske collegestuderende Katherine Russell. Sammen havde de datteren Zahara. Og så sent som i 2009 sagde den dygtige bokser, at han drømte om at repræsentere USA ved OL.

Og Tamerlans syv år yngre bror Dzhokhar virkede om muligt endnu mere ’amerikaniseret’.

Han elsker hiphop, og bare timer før terrorangrebet, susede han af sted på sit skateboard. Dzhokhar var mønsterelev på et fint lokalt college. Og til fest elskede han at ryge ’en fed’ - ikke ligefrem typisk opførsel for en radikal religiøs ekstremist.

Men for små tre år siden skete der angiveligt noget. Storebroderen droppede sin amerikanske uddannelse. Han viede sit liv til islam og studerede al-Qaedas doktrin på internettet. Og som så mange gange før fulgte lillebror Dzhokhar forsigtigt efter.

Var blevet advaret

FBI var blevet advaret om storebroderens ændrede adfærd - angiveligt af den russiske efterretningstjeneste - men på trods af en afhøring af Tamerlan for to år siden, lykkedes det altså umiddelbart for storebroderen at bygge og sprænge de to dødelige bomber.

Andre læser også