De to østrigske teenagepiger Samra Kesinovic og Sabina Selimovic drog i april 2014 til Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat som hellige krigere. Men opholdet i IS-højborgen Raqqa er angiveligt endt på ganske tragisk vis for begge - senest Samra Kesinovic.

Den 17-årige Samra Kesinovic er angiveligt blevet dræbt i Raqqa. Men det skete ikke på slagmarken. Ifølge insider-kilder hos flere østrigske medier så skete det, da teenapigen forsøgte at flygte fra Islamisk Stat. Hun fortrød sit ophold hos den ekstremistiske gruppe, og den østrigske pige med bosnisk baggrund blev angiveligt tævet ihjel af Islamisk Stat. Det skriver the Local.

Det forlyder nu, at Samra Kesinovic er blevet dræbt af Islamisk Stat, da hun forsøgte at flygte.
Det forlyder nu, at Samra Kesinovic er blevet dræbt af Islamisk Stat, da hun forsøgte at flygte.
Vis mere

Det er endnu ikke blevet bekræftet af de østrigske myndigheder, der som udgangspunkt ikke kommenterer på personsager.

Tidligere er det rapporteret fra en FN-kilde, at den 16-årige Sabina Selimovic blev dræbt i kamp for Islamisk Stat. Det affødte følgende kommentar fra det østrigske indenrigsministerium:

Sabina Selimovic blev angiveligt dræbt i kamp for Islamisk Stat.
Sabina Selimovic blev angiveligt dræbt i kamp for Islamisk Stat.
Vis mere

»Vi kan ikke sige med sikkerhed, at den ene af pigerne er dræbt, men begge forældre er blevet informeret om, at deres datter kan være død,« siger talsmand Alexander Marakovits.

Østrigske medier har før påstået, at pigerne har været i kontakt med familien for at fortælle, at de inderligt ville hjem igen.

»Vi ses i Paradis«

Da Samra Kesinovic (17 år) og Sabina Selimovic (16 år) forlod deres hjem og familie i Wien i 2014 til fordel for Islamisk Stat i den syriske by Raqqa, gjorde de det klart, at de aldrig ville blive fundet igen, og de efterlod følgende besked.

»Vi er taget til Syrien for at kæmpe for Islam. Vi ses i Paradis.«

Der blev taget billeder af pigerne, som florerede på nettet. Og de blev angiveligt gift så snart de landede i Islamisk Stats højborg, Raqqa. Men tiden som hellig kriger blev kort.

Grunden til at pigerne blev radikaliseret skyldes ifølge forældrene, at de begyndte at gå i en moské, der blev drevet af en radikal imam. Pigerne blev efterlyst af Interpol, men det lykkedes aldrig at finde frem til dem.