Her ses prins Harry ved siden af hans Apache-kamphelikopter i Camp Bastion i det sydlige Afghanitan 12. december 2012
Her ses prins Harry ved siden af hans Apache-kamphelikopter i Camp Bastion i det sydlige Afghanitan 12. december 2012 Foto: REUTERS/John Stillwell/Pool

- Prins Harry er en ynkelig kujon.

Ordene kommer fra en talsmand fra den militante islamiske gruppering Taliban, efter den 28-årige engelske prins Harry har fortalt, at han har skudt talibanere, som helikopterskytte i Helman-provinsen i Afghanistan.

Det skriver Spielgel Online.

Særligt prinsens sammenligning med computerspil og hans evne som helikopterskytte i en to-mands kamphelikopter har vakt forargelse. Prins Harry har udtalt, at hans opgave var "en fornøjelse [...] fordi jeg er en af dem, som elsker at spille PlayStation og Xbox, så jeg vil tro, at jeg er ret dygtig med mine tommeltotter".

AFGHANISTAN-BRITAIN-ROYALS-HARRY-MILITARY


Reaktionen har ikke været til at tage fejl af.

- Prince Harry er en ynkelig kujon. Ingen kriger med respekt for sig selv og med bare en smule ære ville prale på den måde, udtalte en Taliban-talsmand efterfølgende.

- Men vi tager ikke hans udtalelse særlig seriøst. Vi har set og hørt mange udenlandske soldater - besættere som kommer til Afghanistan - som udvikler mentale problemer, når de tager derfra, siger en anden Taliban-talsmand, Zabiullah Mujahid, over for nyhedsbureauet AFP

Prinsens udtalelse har efter sigende heller ikke spredt glæde i militæralliancen NATO.

- Han har måske sagt det i sjov, men han efterlader et katastrofalt indtryk. Missionen i Afghanistan er ikke en leg, udtaler en tysk officer i Kabul i Afghanistan.

BRITAIN-ROYAL-MILITARY


Samme toner hører man fra en engelsk officer i NATO's hovedkvarter i Kabul. Officeren kalder det 'problematisk' at sammenligne krigen i Afghanistan med computerspil:

- Ikke alene nedgør det det, som soldaterne har opnået i kamp, det viser også en respektløshed for de afghanere, som vi prøver at hjælpe.

Den 28-årige prins Harry er nummer tre i den britiske arvefølge. Mellem ham og den britiske trone står foruden Dronning Elizabeth, som ikke tæller med i arverækkefølgen, prins Charles og prins William.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.