Huset, hvor Osama bin Laden var holdt skjult.
Huset, hvor Osama bin Laden var holdt skjult. Foto: AKHTAR SOOMRO

Den amerikanske Navy Seal soldat, der dræbte Osama bin Laden i 2011, fortæller nu for første gang, hvordan det var at slå verdens mest eftersøgte terrorist ihjel.

Det sker i et interview med Esquire Magazine og journalisten Phil Bronstein.

Her fortæller soldaten, der blot bliver kaldt 'skytten', hvordan han affyrede tre skud direkte mod bin Ladens hoved, og hvordan han så ham udånde for sidste gang.

- Han var død. Bevægede sig slet ikke. Hans tunge hang ud af munden. Og jeg husker, at mens jeg så ham trække vejret for sidste gang, tænkte jeg: Er det her det bedste, jeg nogensinde har gjort. Eller er det her det værste, jeg har gjort, siger skytten, hvis navn stadig holdes hemmeligt. Og spørgsmålet er, om hans identitet nogensinde bliver offentliggjort.

Den amerikanske skytte var en del af Navy Seals særlige indsatsstyrke Team Six, der stormede bin Ladens gemmested i Abbottabad i Pakistan i maj 2011.

Han fortæller, at da han kom ind i bygningen, opdagede han Osama bin Laden gennem en natkikkert. Den afghanske terrorleder reagerede på larmen men kunne formodentlig ingenting se, da der var helt mørkt.

Skytten frygtede, at bin Laden var iført en bombevest. Derfor affyrede han flere skyd mod terrorlederen. Han frygtede også, at den ene af bin Ladens koner, der opholdte sig i soveværelset, kunne sprænge huset i stykker.

I interviewet giver han et klart billede af, hvor præcis han ramte terrorlederen.

- Hans pande så forfærdelig ud. Der var en dyb revne, der var formet som et v. Jeg kunne se hans hjernemasse løbe ud over ansigtet, siger han.

Interviewet handler dog langt fra kun om missionen i Pakistan. Skytten, der er far til to, fortæller også, hvordan hele forløbet har haft store personlige konsekvenser. Han har været hårdt ramt af stress, siden han kom hjem. Det er gået ud over familien, og han er blevet skilt fra sin kone.

Samtidig fortæller han også, hvordan han føler sig svigtet af den amerikanske regering, efter han frivilligt har forladt militæret.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.