Lyt til artiklen

Det varede kun et øjeblik. Et møde, en ordudveksling og en selfie.

Men som den russiske oppositionspolitiker Ivan Zjdanov skriver på Twitter:

»Elon Musk, jeg håber ikke, at du ved, hvem det var.«

For Tesla- og Twitter-rigmanden er blevet fanget på et foto med en kontroversiel person, da han søndag var til VM-finale i Qatar. Se billedet her:

Nailya Asker-Zade med Elon Musk i forbindelse med VM-finalen.
Nailya Asker-Zade med Elon Musk i forbindelse med VM-finalen. Foto: Telegram/Nailya Asker-Zade
Vis mere

Kvindens navn er Nailya Asker-Zade, og hun er en 35-årig russisk tv-vært hos den statsejeste russiske tv-koncern VGTRK.

Og så er hun også personligt underlagt sanktioner af både Storbritannien og Canada på grund af sin fremtrædende rolle i det russiske samfund som følge af den russiske invasion af Ukraine. Det skriver Business Insider.

Det skyldes desuden, at hun også angiveligt skulle være eller have været i et forhold med oligarken Andrej Kostin, der står i spidsen for VTB Bank.

Både tv-stationen og banken er ligeledes underlagt sanktioner.

Det var Nailya Asker-Zade, der henvende sig til Elon Musk – viser en optagelse fra TikTok – og hun har siden lagt billedet på beskedtjenesten Telegram.

»Argentina slog Frankrig efter straffe i VM-finalen. Jeg er enig i Elon Musks vurdering af kampen: 'En duel i ørkenen, en bedre kamp kunne man ikke have ønsket sig',« skriver hun blandt andet her.

Den russiske tv-vært var ikke den eneste kontroversielle person, som Elon Musk hilste på under sit ophold på Lusail Stadium i søndags.

Herfra er der også dukket billeder op af Donald Trumps svigersøn Jared Kushner, og de to så ud til at føre flere samtaler.

Her ses Jared Kushner ved siden af Elon Musk til VM-finalen.
Her ses Jared Kushner ved siden af Elon Musk til VM-finalen. Foto: CARL RECINE
Vis mere

Elon Musk mødtes og med den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan.

Senere på dagen fandt Twitter-ejeren også tid til at lave en brugerafstemning på Twitter om, hvorvidt han skal træde tilbage som øverste chef for det sociale medie. Det kan du læse mere om her