Præsident Barack Obama måtte tørre en tåre bort, da han fredag på en pressebriefing i Det Hvide Hus fortalte om skolemassakren på Sandy Hook Elementary School.
Præsident Barack Obama måtte tørre en tåre bort, da han fredag på en pressebriefing i Det Hvide Hus fortalte om skolemassakren på Sandy Hook Elementary School. Foto: YURI GRIPAS / Reuters

Det var en særdeles berørt præsident Barack Obama, der fredag aften dansk tid kommenterede skoleskyderiet i Connecticut, der indtil videre har kostet 27 personer livet.

Flere gange i løbet af den korte pressekonference tørrede Obama tårer væk fra øjenkrogen, og hans sitrende kæbe afslørede, at han kæmpede for at aflevere sit budskab uden at bryde sammen.

USA-SHOOTING/CONNECTICUT

- Vi har set alt for mange af disse tragiske begivenheder de seneste år, sagde Barack Obama og fortalte, at hovedparten af dødsofrene i Newtown var mellem fem og 10 år.

- Vi har sorg i vore hjerter i dag, sagde præsidenten og fortsatte:

- Michelle og jeg vil i aften kramme vores børn og fortælle dem, at vi elsker dem. Men der er folk i Newtown, der ikke kan gøre det i aften. Og vi må gøre alt for at hjælpe dem, sagde Barack Obama, der selv er far til to piger.

USA-SHOOTING/CONNECTICUT

Barack Obama har i kølvandet på tragedien givet ordre til, at alle offentlige bygninger skal flage på halvt.

Ifølge CNN stod Ryan Lanza bag skyderiet fredag morgen amerikansk tid på grundskolen Sandy Hook Elementary School. Gerningsmanden er fundet død, og det forlyder, at han også har dræbt sine forældre.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.