Terrorgruppen Boko Haram stod bag angreb på regeringssoldater i et område, hvor mindst 44 personer er blevet dræbt i de seneste to uger.

NIGERIA: Kampe mellem regeringsstyrker og medlemmer af oprørs- og terrorgruppen Boko Haram i det nordlige Nigeria har kostet syv personer livet, skriver Reuters.

Skyderierne brød ud, da folk fra Boko Haram angreb en snes regeringsstyrker i den nordlige by Marte. Fem Boko Haram-medlemmer samt en soldat og en politibetjent blev dræbt under ildkampen, oplyser hæren.

De seneste dødstal betyder, at mindst 44 har mistet livet i den urolige region i de sidste to uger. Boko Haram står stærkt i området, der ligger godt 100 kilometer fra gruppens hovedkvarter i byen Maiduguri.

Boko Haram, der betegner sig som allieret med al-Qaeda, kæmper for at få indført en islamisk stat styret efter sharialove og betegnes som den største sikkerhedsrisiko for stabilliteten i Afrikas største og mest olieeksporterende land.

Siden gruppen for tre år siden for alvor manifesterede sig, har mindst 3.000 mistet livet i voldsepisoder, der kan sættes i forbindelse med Boko Haram, vurderer menneskerettighedsaktivister. Gruppens mål har blandt andet været kirker, regeringsbygninger og militære mål.

Samtidig med at Boko Haram øger sine angreb i nord og det centrale Nigeria, er en ny gruppe kaldet Ansaru dukket op som endnu en trussel. Den nye gruppe har forbindelser til Boko Haram og stod i november bag et angreb mod en politistation i hovedstaden Abuja, hvor flere hundrede fanger blev sat på fri fod.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.