Syriske menneskerettighedsgrupper siger, at syriske regeringssoldater har dræbt mindst 90 indbyggere i byen Houla.

Syriske sikkerhedsstyrker beskyldes for at have dræbt mindst 90 indbyggere i byen Houla, der ligger i den urolige Homs-provins.

Angrebet fandt sted fredag og natten til lørdag, og er ifølge en syrisk menneskerettighedsgruppe i Storbritannien, en af de blodigste episoder siden opstanden mod præsident al-Assad startede for 15 måneder siden, skriver Reuters.

Ifølge flere internationale medier, er 25 af de dræbte børn og på Youtube ligger videoklip, der skulle stamme fra Houla og vise ligene af børn spredt på et gulv.

Samtidig råber en mand ifølge CNN:

- Se. Det er en massakre, mens han viser de døde børn.

Samtidig med de mange drab i Houla, meldes der om blodige angreb mod indbyggerne i andre syriske byer. Tabstallene her opgives til i alt 43, hvilket gør døgnet til et af de blodigste trods tilstedeværelsen af FN-observatører i blandt andet Homs-området.

En af indbyggerne i Homs lod sin vrede og frustration få frit løb overfor CNN, da han sagde:

- Vi er syv milliarder på denne klode, og det er helt utroligt, at ingen gør noget ved det alle kan se her på TV. Gør dog noget, lyder det fra Abu Emad, der er aktivist i Homs.

Oppositionsgrupper opgiver nu antallet af dræbte i konflikten til mindst 11.000 mens FN stadig opererer med 9.000 døde.

I næste uge vil FNs observatørkorps være fuldtalligt i Syrien, og 300 mand dermed være på plads, men syriske menneskerettighedsgrupper appellerer til FNs sikkerhedsråd om at gribe ind i konflikten her og nu, og den britisk baserede menneskerettighedsgruppe beskylder det internationale samfund for at være tavst »trods massakrene begået af det syriske regime«.

Lederen af en syrisk menneskerettighedsgruppe i Libanon, Abdel Rahman siger til AFP, at FN-observatørerne ikke reagerede under drabene i Houla:

- Det var en reel massakre der fandt sted og FN-observatørerne forholdt sig tavse,« siger han

FNs generalsekretær Ban Ki-moon erkender i en briefing til sikkerhedsrådets medlemmer, at der kun er meget få fremskridt i bestræbelserne på at skabe en våbenhvile, og samtidig forudser generalsekretæren, at kampene vil fortsætte, fordi oprørerne kontrollerer store områder i mange byer.W