Mens kampene er indstillet i Gazastriben, så buldrer det stadig løs i Syrien, hvor oprørerne hævder at have taget kontrol med en militærbase.

SYRIEN: De syriske oprørere har indtaget en militærbase i Deir al-Zor-provinsen, der ligger i den østlige del af Syrien.

En talsmand for oprørerne oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at Mayadeen-basen faldt torsdag morgen, og at det langt fra kun er militærbasen, som præsident Bashar al-Assad nu har mistet herredømmet over.

- Hele området fra den irakiske grænse langs Eufratesfloden til byen Deir al-Zor er nu i oprørernes hænder, siger Abu Laila fra provinsens revolutionære militærråd.

Oppositionens kamp for at vælte den syriske præsident har stået på i 20 måneder, og den syriske opposition har igennem konflikten været splittet, men har i de seneste uger forsøgt at danne en samlet front udadtil.

Det har fået blandt andet Storbritannien, Frankrig og Tyrkiet til at anerkende oppositionskoalitionen som den eneste rigtige repræsentant for den syriske befolkning. Men Tunesien og Libyen tøver.

- Sammen med Libyen er vi blevet enige om, at vi vil vente med en anerkendelse. Vi bliver nødt til at få en reel idé om, hvad dette organ står for, sagde Tunesiens præsident, Moncef Marzouki.

Konflikten har ifølge nye tal fra det britisk-baserede Syrian Observatory for Human Rights kostet op mod 40.000 tabte menneskeliv.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.