Oprørere har brændt og plyndret religiøse bedesteder, oplyser menneskeretsorganisation, der frygter en øget sekterisk konflikt.

SYRIEN: Oprørere i Syrien har brændt og plyndret kristne og shiamuslimske bedesteder, oplyser menneskeretsorganisationen Human Rights Watch til Aljazeera.com og advarer om, at den 22 måneder lange konflikt kan blive mere og mere sekterisk.

- Ødelæggelsen af religiøse steder er med til at fremme sekterisk frygt og tragedier i dette land, hvor titusindvis er blevet dræbt, siger Sarah Leah Whitson, direktør for menneskeretsorganisationens afdeling i Mellemøsten.

- Syrien vil miste sin rige kulturelle og religiøse mangfoldighed, hvis de væbnede grupper ikke respekterer bedestederne. Ledere på begge sider bør sende et budskab om, at dem, der angriber disse steder, vil blive holdt ansvarlige, siger hun ifølge Aljazeera.com.

I de kristne landsbyer Ghasaniyeh og Jdeideh i provinsen Latakia, fortæller beboere, at bevæbnede mænd, der opererer »i oppositionens navn« brød ind og stjal fra kirkerne.

Men selvom motivationen for at begå indbrud i kirken kan have været penge snarere end et religiøst angreb, har oppositionens soldater et ansvar for at beskytte religiøse steder i områder under deres kontrol, mener Human Rights Watch.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.