De syriske myndigheder skyder skylden for torsdagens blodige angreb på en tankstation på oprørerene, som regeringen kalder »terrorister«.

SYRIEN: Styret i Damaskus siger fredag, at angrebet, der torsdag kostede 11 livet og sårede 40 blev begået af »terrorister«, en betegnelse som regimet bruger om oprørerne, der forsøger at vælte præsident Bashar al-Assad. Det skriver Reuters.

Angrebet skete, mens lokale indbyggere stod i lange køer for at købe benzin, som er blevet stadig sværere at skaffe under den 21 måneder lange borgerkrig i landet. - Terrorister stod bag bilbomben, der eksploderede ved Qassioun tankstationen nær Harmish hospitalet i Barzeh i Damaskus og gjorde flere civile til martyrere, hedder det ifølge det statslige nyhedsbureau SANA.

FN siger, at mere end 60.000 er blevet dræbt i borgerkrigen, som er den mest blodige af flere oprør i den arabiske verden i de seneste to år.

Onsdag blev snesevis af mennesker svært forbrændt, da de blev ramt af et luftangreb, mens de ventede på at købe benzin ved en anden tankstation i hovedstaden, siger oppositionsaktivister.

Amerikanske soldater ankom fredag til Tyrkiet, hvor de skal bemande Patriot anti-missil-systemer, der skal forsvare natopartneren i tilfælde af, at den syriske konflikt breder sig til nabolandet.

Tyrkiet bad formelt NATO om hjælp til at forsvare landets 900 kilometer lange grænse mod Syrien i november.

Landet har indsat jagerfly langs grænsen i frygt for at den syriske borgerkrig vil destabilisere regionen.

De blodige kampe i Syrien har ifølge FN tvunget 560.000 syrere til at flygte til nabolandene, hvor man frygter en truende humanitær katastrofe. Libanon, der indtil videre har distanceret sig fra konflikten af frygt for at forrværre sekteriske spændinger i landet, har bedt det internationale samfund om 180 millioner dollar (millioner kroner) til at hjælpe flygtningene.

BNB/Reuters

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.