En 35-årige amerikansk sygeplejerske er blevet dømt skyldig i mordforsøg, efter hun på makaber vis lokkede en gravid kvinde i en fælde i et forsøg på at stjæle hendes ufødte barn.

Den 18. marts 2015 begyndte som en helt almindelig dag for den højgravide Michelle Wilkins fra staten Colorado i USA. Hun var i syvende måned og havde netop fundet en annonce for brugt babytøj på nettet, som hun tog ud for at hente hos en privatperson.

Men den helt almindelige dag blev pludselig ændret til den vordende mors værste mareridt. For annoncen på nettet var en fælde.

Da Michelle Wilkins troppede op på adressen omkring 65 kilometer nord for Denver, blev hun nemlig overfaldet af den kvindelig beboer, en 35-årige sygeplejerske, der skar hendes foster ud, skriver CNN.

Sagen har netop været for retten, hvor sygeplejersken Dynel Lane blev kendt skyldig i mordforsøg tirsdag.

Selv om det makabre overfald endte med at koste Michelle Wilkins barn livet, overlevede hun selv på mirakuløs vis. Ved overfaldet blev Michelle Wilkins slået og stukket ned, inden Dynel Lane skar den ufødte pige ud af Wilkins mave. Det lykkedes dog Michelle Wilkins at flygte fra Dynel og låse sig inde på et værelse, hvor hun ringede til alarmcentralen, mens hun forsøgte at stoppe sin blødning.

Imens havde Dynel Lane tilsyneladende travlt med den lille pige, som hun fik lagt i et badekar. Da hendes kæreste kort efter kom hjem og fandt hende smurt ind i blod, fortalte hun, at hun selv netop havde aborteret.

Kæresten fandt babyen i badekaret, tog den lille pige og pakkede hende ind i et håndklæde. Derefter kørte han Dynel Lane og den nyfødte pige til hospitalet – uden at vide, at pigens rigtige mor stadig var ved at forbløde i hans hjem.

Michelle Wilkins fik dog på egen hånd dirigeret ambulance og politi ud til huset, hvor hun fik hjælp. En politibetjent fortalte til CNN, at Wilkins blødte voldsomt og var smurt ind i blod, da han kom.

»Hun vidste ikke, at hun ikke længere var gravid,« sagde betjenten Billy Sawyer til CNN kort efter overfaldet.

Michelle Wilkins blev kørt til hospitalet og overlevede. Så heldig var hendes lille datter desværre ikke. Hun døde på tragisk vis kort efter det uhyggelige kejsersnit.

I retten kom det frem, at lægen, der behandlede Michelle Wilkins, vurderede, at det uautoriserede kejsersnit var udført temmelig professionelt, og at det tydede på, at Dynel Lane havde researchet på, hvordan kejsersnit skulle foretages og havde forberedt sig på overfaldet.

Dynel Lane havde ikke tidligere fået påtaler under sit arbejde som sygeplejerske, men hun havde tidligere flere gange foregivet at være gravid overfor sin kæreste og familie, selv om hun ikke var det.

Selv om Michelle Wilkins lille pige blev vurderet til at ville have været levedygtig, hvis hun havde fået den rette hjælp fra begyndelsen af sin tilværelse uden for livmoderen, kunne Dynel Lane ikke umiddelbart tiltales for mord på babyen. Staten Colorado anser nemlig ikke et foster som et menneske, før det har været i stand til at leve i en periode uden for livmoderen. Derfor blev Dynel Lane altså kun tiltalt for mordforsøg på Michelle Wilkens.

Hun kan alligevel se frem til en lang tid bag tremmer. Ifølge CNN vil hun få en straf på mindst 16 års fængsel. Anklagemyndigheden ser imidlertid gerne, at straffen bliver endnu længere og har derfor appelleret for at få revurderet, hvorvidt undersøgelser kan fastslå, hvor længe fosteret levede uden for livmoderen, og om det alligevel kan blive bedømt som et menneske.

»Loven er ikke, som i mange andre tilfælde, helt klar her,« sagde anklageren Stanley L. Garnett til CNN.

Michelle Wilkins valgte at kalde sin døde atter for Aurora. Og selv om tabet af Aurora har været en frygtelig oplevelse for hende, så har hun fortalt CNN, at hun stadig er sur på Lane, men at hun også har tilgivet hende.

»Da dommen blev læst op, føltes det meget større end mig selv, det føltes som en triumf af retfærdighed for Aurora,« sagde Wilkins til CNN.