Her ses Kim Jong-Un
Her ses Kim Jong-Un Foto: KNS

Kim Jong-uns seks uger lange fravær fra offentligheden skyldtes noget så banalt som en cyste, oplyser den sydkoreanske efterretningstjeneste.

NORDKOREA: Den sydkoreanske efterretningstjeneste mener nu at have løst mysteriet om den nordkoreanske leder, Kim Jong-uns, fravær fra offentligheden fra begyndelsen af september til midten af oktober.

I seks uger affødte »Den Store Efterfølgers« fravær alverdens spekulationer om alt fra kup til død. Men årsagen ser ud til at være væsentligt mindre alvorlig.

Kim kigger på ting

Ifølge den sydkoreanske efterretningstjeneste har den nordkoreanske leder nemlig holdt sig væk fra rampelyset, fordi han har fået fjernet en cyste i sin højre ankel. Efterretningstjenesten oplyser således til AP, at en udenlandsk læge i september blev fløjet ind til det ekstremt lukkede Nordkorea for at behandle lederen. Det rapporterer NBC News.

FILE RUSSIA NORTH KOREA KIM JONG IL OBIT

Flere spekulerer i, om cysten skyldes Kim Jong-uns usunde livsstil, herunder hans fedme, rygning og travle program.

Det er kendt, at den 31-årige Kim Jong-un, der har taget kraftigt på, siden han overtog magten fra sin far i 2011, er glad for importerede luksusvarer, der er helt uden for almindelige nordkoreaneres rækkevidde.

Den nordkoreanske diktator forsvandt fra rampelyset 3. september og dukkede op igen 14. oktober under et offentligt besøg ved et boligområde, hvor han omgivet af adskillige hjælpere støttede sig til en sort stok.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.