DR CONGO: En række sydafrikanske lande vil sende 4.000 fredsbevarende soldater til den østlige del af Den Demokratiske Republik Congo, hvor oprørere i de seneste otte måneder har skabt store problemer, skriver Reuters.

Den regionale blok, South African Development Community (SADC), som består 15 sydafrikanske lande, opfordrer samtidig FN til at styrke mandatet for de FN-soldater, der allerede befinder sig i Den Demokratiske Republik Congo. FN-soldaterne var handlingslammede, da oprørsgruppen M23 i sidste måned drev den nationale hær ud af byen Goma.

M23 står bag en række grusomme sex- og voldsovergreb på lokalbefolkningen, og mange er flygtet fra Goma af frygt for oprørerne.

- SADC fordømmer M23 og deres angreb på civilbefolkningen samt deres overtrædelser af menneskerettighederne, udtaler en talsmand efter et møde mellem de 15 sydafrikanske lande.

I slutningen af november trak M23 sig ud af Goma, men gruppen har efterfølgende truet med at generobre byen, hvis ikke regeringen i Den Demokratiske Republik Congo indvilliger i at forhandle om blandt andet udleveringen en politiske fanger.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.