Myndighederne på Hawaii angav i denne uge 33 personer til politiet. De svømmede tilsyneladende i flok forbi en gruppe vilde delfiner ud for Big Island.

Det er forbudt at svømme inden for 35 meter fra delfinerne i de kystnære områder i Hawaii. Forbuddet trådte i kraft i 2021.

Det blev en kendsgerning, fordi så mange turister svømmede nær delfinerne, at nattedyrene ikke fik den ro, der behøvede om dagen, så de kunne jage deres føde om natten.

Reglen gælder områder, der er nærmere end 3,7 kilometer fra øerne i Hawaii.

Betjente fra Department of Land and Natural Resources optager en rapport over sagen, da de svømmende er kommet på land.
Betjente fra Department of Land and Natural Resources optager en rapport over sagen, da de svømmende er kommet på land. Foto: Department of Land and Natural Resources
Vis mere

Department of Land and Natural Resources siger, at deres officerer så de 33 svømmere i Honaunau bugten på en rutinetur søndag.

På luftfotos sås snorklerne, som forfulgte delfinerne der svømmede væk. Svømmerne så ud til aggressivt at forfølge delfinerne, mens de chikanerede flokken.

Svømmerne blev mødt af uniformerede betjente, da de nåede land, og både de statslige og føderale betjente besluttede at iværksætte en undersøgelse.

De langnæbbede delfiner lever af fisk og små havdyr, der kommer op fra havets dybder. Når solen står op, så tager de ind til de små bugter for at gemme sig for hajerne.

Svømmerne er lige i hælene på de langnæbbede delfiner ud for Hawaii.
Svømmerne er lige i hælene på de langnæbbede delfiner ud for Hawaii. Foto: Department of Land and Natural Resources
Vis mere

For det ikke trænede øje, ser delfinerne ud til at være vågne om dagen, fordi de svømmer.

Men de sover faktisk.

Halvdelen af deres hjerner sover, mens den anden halvdel gør det muligt at komme op til overfladen for at indtage luft.