Mens 668 personer siden søndag har søgt asyl i Danmark, er tallet i Sverige oppe på 1.924, oplyser den svenske udlændingestyrelse, Migrationsverket.

SVERIGE: Dansk politi lader nu flygtninge rejse frit gennem Danmark og videre til Sverige. I Sverige har man de seneste dage tydelig mærket, at antallet af asylansøgere er steget, oplyser den svenske udlændingestyrelse, Migrationsverket, til Berlingske Nyhedsbureau.

Mens 688 personer har søgt asyl i Danmark siden søndag, er tallet i Sverige oppe på 1.924 i samme tidsperiode.

»Vi har haft en ganske høj indstrømning den seneste tid. Forrige uge kom vi op over 3.000, så der har været vældig mange,« siger presseansvarlig i Migrationsverket Sara Sundelius.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kunne torsdag fortælle, at omkring 3.200 flygtninge og migranter er rejst ind i Danmark siden søndag, så det er langt størstedelen, der ikke har søgt asyl i Danmark. Dansk politi og danske journalister har samtidig berettet, hvordan mange af udlændingene fortæller, de vil videre til Sverige.

De svenske myndigheder registrerer ikke, hvilke lande asylansøgerne har rejst igennem for at komme til Sverige, men ifølge Sara Sundelius, kan myndighederne godt mærke, at der kommer mange flygtninge og migranter til Sverige via Danmark.

»Ja, ja det mærker vi tydeligt. Men vi registrerer dem som asylansøgere, så det kan ikke ses af statistikken, hvor mange der har været i Danmark. Men det er jo den mest almindelige vej, vil jeg sige. De fleste kommer jo til Malmø via Danmark,« siger hun.

Den seneste tid har de svenske myndigheder haft et ekstra beredskab klar i Malmø til at tage imod de mange flygtninge og migranter.

Sverige holder fortsat fast i brugen af Dublin-konventionen. Det betyder, at flygtninge registreret i andre EU-lande som eksempelvis Danmark, bliver sendt tilbage dertil af de svenske myndigheder. Flygtninge, der ikke er blevet registreret i et andet land, får deres asylansøgning behandlet i Sverige.

Migrationsverket har ingen kommentar til dansk politis beslutning om at lade flygtninge og migranter rejse gennem Danmark uden at blive registreret.

BNB

Andre læser også