I denne uge har den skånske provinsby Båstad været midtpunkt for nogle fester, der har vakt stor bekymring blandt lokalbefolkningen.

Der er nemlig valfartet svenske turister til byen fra blandt andet Stockholm, som endnu er hårdere plaget af corona. Det skriver svenske Expressen.

»De burde holde sig væk. De har ikke respekt for, at der findes corona,« har nogle lokale fortalt avisen.

Egentlig er det ikke så mærkeligt, at der netop i denne uge har været fester i Båstad. Det er nemlig en årlig tradition, der blev indført med tennisturneringen Swedish Open, som normalt afholdes i denne uge.

Men i år er der intet tennis. Derfor mener de lokale, at der heller ikke burde være traditionelle fester i byen.

For tennisturneringen er netop aflyst på grund af frygten for coronasmitte, hvis man forsamler for mange.

Og forsamle sig, det gør man under tennisfesterne.

Videoer har floreret af festerne, hvor man ser mange influencere danse tæt sammen.

Festerne får også kritik fra den svenske regering. Landets justitsminister, Morgan Johansson, har set videoerne:

»Der er åbenlyst, at man har opført sig på en måde, som ikke er fordelagtig. Det er i præcis de her type miljøer med mange mennesker på samme tid, som står tæt, at virussen risikerer at blive spredt,« siger ministeren.

Flere af de deltagende influencere har dog taget tennisfesterne i forsvar. Blandt andre Bianca Ingrosso, der har 1,1 million følgere på Instagram.

I en sms til den svenske avis Expressen skriver hun, at de har overholdt alle natklubbens retningslinjer og holdt afstand.

Men de lokale fra skåneprovinsen er altså bekymrede. Nok fordi coronasmitten i Skåne lige nu er lav. Så lav, at indbyggere fra Skåneprovinsen – og en håndfuld andre provinser – må rejse til Danmark, mens resten af Sverige stadig er forbudt adgang.