Der er tale om meget grov og sadistisk børnemishandling, fortæller kilde. Syv ældre mænd er anholdt i sagen.

Svensk politi har optrevlet et netværk af pædofile i Sverige. Det rapporterer Dagens Nyheter.

Således slog den nationale indsatsstyrke til mod flere adresser i det centrale Sverige onsdag og torsdag.

Syv mænd mellem 50 og 70 år er blevet anholdt på baggrund af intensiv efterforskning og telefonaflytning. De mistænkes alle for grove og sadistiske overgreb mod børn.

- Der er tale om meget grov og sadistisk børnemishandling. Jeg har aldrig hørt om noget lignende i Sverige før, siger en kilde med kendskab til efterforskningen til Dagens Nyheter.

Politiets nationale operative afdeling, NOA, modtog et tip om en af de mistænkte mænd i efteråret. Manden har tidligere været mistænkt for seksuelle overgreb mod et barn.

Flere af de mistænkte mænd har mødt hinanden via en telefontjeneste. Her har samtalerne blandt andet handlet om såkaldte "snuff-film", hvor ofrene - i dette tilfælde børn - voldtages til døde.

- De har blandt andet detaljeret beskrevet, hvordan børn misbruges og dræbes med grove sadistiske metoder. Det handler udelukkende om tortur, siger kilden med kendskab til efterforskningen.

Ifølge Dagens Nyheter er det fortsat uvist, om de mistænkte har diskuteret fantasier, eller om de har været involveret i sådanne forbrydelser på nogen måde.

Nogle af de mistænkte har angiveligt også talt om at "bestille" børn fra udlandet til seksuel udnyttelse.

NOA har ingen kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt, men politiet holder ifølge den anonyme kilde et pressemøde "om kort tid", skriver Dagens Nyheter.

Anholdelserne af de syv mænd har været planlagt i flere uger.

/ritzau/