En mand i 20-årsalderen, der er kendt af politiet i forvejen, mistænkes for en række angreb i svensk by.

Otte personer er onsdag kommet til skade i svenske Vetlanda, efter en række angreb som svensk politi efterforsker som mulig terror.

Det oplyser svensk politi på et pressemøde onsdag aften.

Den mistænkte gerningsmand er i 20-årsalderen og på forhånd kendt af politiet. Han blev pågrebet af politiet, da det onsdag eftermiddag rykkede ud.

»Den politipatrulje, der stod for pågribelsen, har i den forbindelse affyret et tjenestevåben. Den pågrebne mand er såret, men omfanget er uklart. Han er kørt til hospitalet med ambulance,« skriver politiet.

Politiet kunne på pressemødet bekræfte, at gerningsmanden blev arresteret nær en skole, men kunne ikke fortælle, om manden var på vej hen til skolen.

»Efterforskningen vil gøre os klogere på, hvor gerningmanden var på vej hen,« sagde politiet på pressemødet.

Politiet har afspærret fem forskellige mulige gerningssteder i byen.

I første omgang lød det, at politiet ikke mistænkte nogen terrorhandling. Men det blev ændret i en senere pressemeddelelse.

»I det efterfølgende arbejde med efterforskningen har det ændret sig. Nu beskrives det som en mulig terrorhandling,« skriver politiet.

Vetlanda ligger i det sydlige Sverige - cirka 300 kilometer nordøst for Malmø.

Politiet oplyser ikke, hvad den mistænkte gik til angreb med.

Ifølge Sveriges Radio (SVT) skal den mistænkte gerningsmand have brugt en form for kniv. Over for SVT ønsker politiet af hensyn til efterforskningen dog ikke at præcisere, hvilket gerningsvåben der blev brugt.

»Der har været en del vidner, og vi vil ikke påvirke vidnerne, i forhold til hvad de kan have set og ikke set. Vi må vente og se, hvor meget mere vi kan sige senere,« siger politiets talsperson Angelica Israelsson Silfver.

De otte personer, der er blevet angrebet, har pådraget sig forskellige skader. Det er uklart, hvor alvorlige de er, men ingen er døde, siger politiet.

Den svenske statsminister, Stefan Löfven, skriver onsdag aften i en skriftlig udtalelse, at han tænker på de personer, der er kommet til skade.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Jeg fordømmer den her forfærdelige handling. Vi skal møde disse afskyelige handlinger med sammenholdets stærke kraft,« lyder det desuden fra statsministeren ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

Mette Frederiksen viser også sin støtte til Sverige på Twitter.

»Forfærdelige nyheder fra Sverige. Det er handlinger, der efterforskes som terror, og som jeg på det kraftigste tager afstand fra. Vi står sammen med hele det svenske folk og den svenske regering. Jeg sender mine varmeste tanker til Vetlanda til de ramte og deres pårørende,« står der i opslaget.