Her står politifolk ved røvernes efterladt Kalashnikov-riffel ved guldsmedeforretningen i Södertälje, 50 kilometer syd for Stockholm.
Her står politifolk ved røvernes efterladt Kalashnikov-riffel ved guldsmedeforretningen i Södertälje, 50 kilometer syd for Stockholm. Foto: REUTERS/ Janerik Henriksson/ Scanpix Sweden

Svensk politi skød fredag middag mod bevæbnede røvere, der var i gang med at plyndre en guldsmedebutik i byen Södertälje. Det skriver flere svenske medier.

Ifølge aftonbladet.se blev den ene af de fire røvere ramt i hovedet af et skud, da politiet åbnede ild mod de flygtende røvere, som svarede igen med et automatgevær. Et vidne fortæller, at to af røverne var bevæbnet med AK-47’ere.

Klokken 11:20 fredag kom mindst fire mænd, iført arbejdstøj og elefanthuer og bevæbnet med automatvåben ind i guldsmedeforretningen på Storgatan i det centrale Södertälje.

Efter at have fyldt flere sorte tasker med tyvekoster i bilerne, kastede de deres bytte ind i en Audi, hvorefter politiet åbnede ild mod røverne. En røver blev ramt og han blev slæbt flere meter, hængende i bildøren, inden hans kolleger efterlod ham.

Kort efter kaprede de tre flygtende røvere en sølvgrå Volvo og forsvandt ud af byen i nordlig retning.

Volvoen blev senere fredag eftermiddag fundet efterladt på en parkeringsplads nær Rönninge med et sønderskudt dæk og flere skudhuller i dørene. Politiet efterlyser nu en rød BMW, som er set i selskab med Volvoen.

En politihelikopter svæver over stedet og deltager i jagten på røverne, ligesom politiet har etableret flere vejspærringer på hovedvej E4

Den kvæstede røver er indlagt på Karolinska sygehuset i Stokholmforstaden Solna, hvor hans tilstand betegnes som alvorlig og han holdes i kunstigt koma.

- Jeg vil ikke komme nærmere ind på hans tilstand, men det er klart, at den er alvorlig, når han er blevet skudt, siger en polititalsmand til avisen aftonbladet.se

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.