En 91-årig kvinde fra Sverige havde i mange år sparet penge op for at kunne bruge dem på at leve sine sidste dage i luksus. Men da hun ville til at bruge pengene, stillede banken sig i vejen.

Kvinden havde ifølge svenske Aftonbladet sparet cirka 108.000 svenske kroner (cirka 84.000 danske kroner) sammen i kontanter. Hun følte, at det var tid til at låse bankboksen op og sætte pengene ind på en konto, så hun kunne forkæle sig selv.

Men det viste sig at være meget lettere sagt end gjort. For da den 91-årige henvendte sig med opsparingen i sin bank, ville de ikke lade hende sætte pengene ind, fordi hun ikke kunne bevise, hvor de stammede fra.

Sagen trak ud, og det endte på sørgelig vis med, at kvinden gik bort, inden hun overhovedet nåede at bruge så meget som en krone af sin opsparing.

Inden sin død beskrev hun i et brev, hvordan hun havde levet sparsommeligt for at kunne prøve at leve luksuriøst i de sidste dage af sit liv.

»Jeg er ikke kriminel, og jeg har ikke en gang en plet på min straffeattest,« skrev den 91-årige i et brev til forvaltningsdomstolen.

Den triste historie er et resultat af et sæt regler, som banken i Sverige egentlig bare har overholdt.

Ulrika Sandell, der sidder ved forvaltningsdomstolen i Stockholm, forklarer til den svenske avis, at alderen ikke spiller en rolle i sådan en sag.

»Vi tager ikke hensyn til alder. Vi har det her system med, at man skal kunne kvittere for pengene - uanset hvor gammel man er,« siger Ulrika Sandell.