Den hollandske kongefamilie oplyser mandag, at den hollandske prins Johan Friso har vist små tegn på bevidsthed.
Den hollandske kongefamilie oplyser mandag, at den hollandske prins Johan Friso har vist små tegn på bevidsthed. Foto: FRANK VAN BEEK

Den hollandske prins Friso, der har ligget i koma i månedsvis siden en skiulykke, viser svage tegn på bevidsthed. Det oplyser det hollandske kongehus på sin hjemmeside.

Den hollandske prins har været i koma, siden han blev begravet i en lavine under en skiferie i februar. Den 44-årige prins løb off-pist i nærheden af Lech i de østrigske alper, da hen blev fanget i en lavine i 25 minutter, før han blev trukket bevidstløs ud. Hans hjerne led i den forbindelse under stor iltmangel, hvilket gav ham hjertestop i 50 minutter.

Lægerne siger, at han har lidt alvorlig hjerneskade og måske aldrig vågner igen. For nylig har han dog vist lejlighedsvise tegn på bevidsthed, meddeler den kongelige familie, der dog ikke giver nogen detaljer om, hvad det dækker over. Hoffet tilføjer desuden, at prognosen forsat er meget usikker.

I meddelelsen takker prinsens kone, prinsesse Mabel, desuden medierne for deres tilbageholdenhed efter ulykken og beder dem om fortsat om at respektere familiens privatliv. Desuden takker prinsessen for de mange sympati-erklæringer, som den hollandske befolkning har sendt til kongefamilien.

- Dette er den mest udfordrende periode i mit liv. Min kærlighed til Friso, støtten fra familie og venner og de mange tegn på medfølelse giver mig styrke i disse svære tider, udtaler prinsessen.

Da prins Friso i 2003 bad om lov til at gifte sig med Mabel Wisse Smit, offentliggjorde de hollandske medier ifølge Reuters detaljer om hendes forhold til gangsteren Klaas Bruinsma, der blev skudt og dræbt i 1991 foran Amsterdam Hilton hotel. Efter afsløringerne besluttede parret ikke at få officiel tilladelse til deres ægteskab og prinsen opgav sin ret til den hollandske trone. Parret boede til dagligt i London med deres to døtre, og det er også her, prins Friso er indlagt.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.