Siden sin seneste kræftoperation har Venezuelas præsident, Hugo Chvez, været ramt af flere infektioner, og nu er der opstået nye komplikationer, oplyser landets vicepræsident.

VENEZUELA: Hugo Chavez er stadig indlagt oven på sin kræftoperation, og nu er der stødt yderligere komplikationer til den luftvejsinfektion, der ramte den venezuelanske præsident, efter at han havde været under kniven i Cuba.

Det oplyser hans vicepræsident Nicolas Maduro, som Chavez har udpeget til sin stedfortræder under sygdomsforløbet.

Vicepræsidenten er rejst til Cuba for at besøge Chavez på hospitalet, og imens frygter Chavez’ tilhængere, at det går den forkerte vej for præsidenten, som har fået fire kræftoperationer inden for halvandet år. Det er uklart, hvilken form for cancer, der er tale om, men den sidder højst sandsynligt i bækkenområdet, skriver Reuters.

Under den seneste operation blev den 58-årige socialistleder ramt af voldsomme blødninger, og det har siden medført flere infektioner. Det har fået hans tilhængere til at frygte, at Chavez aldrig returnerer til Venezuela, en frygt, som har fået yderligere næring af, at han ikke har givet livstegn fra sig i tre uger.

Men der er ingen grund til bekymring, fastslår vicepræsidenten i en TV-transmitteret tale efter at have besøgt Chavez.

- For et par minutter siden var vi sammen med præsident Chavez. Han hilste på os og fortalte selv om komplikationerne. Takket være hans fysiske og åndelige styrke er kommandant Chavez i stand til at tackle situationen, lød det fra Nicolas Maduro.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.