Knap 430.000 rohingyaer er flygtet fra Myanmar til nabolandet Bangladesh på lidt under en måned.

Cox's Bazar. En månedlang strøm af rohingya-muslimer, der flygter fra Myanmar til Bangladesh, er tilsyneladende ved at stilne af.

I løbet af knap fire uger er næsten 430.000 personer ankommet til nabolandet.

Men de seneste tre dage har grænsevagterne i Bangladesh hverken set rohingyaer krydse floden Naf, der løber langs grænsen mellem de to lande, eller fra Den Bengalske Bugt.

Samtidig er ankomsten via landjorden også stort set gået i sig selv.

- Vores vagter har ikke set nogle rohingyaer komme de seneste par dage. Bølgen er ovre, siger S.M. Ariful Islam, der er leder af grænsevagterne i Bangladesh.

FN har også vurderet, at færre rohingyaer ankommer til Bangladesh.

Men hverken FN eller grænsevagterne kommer med et bud på, hvorfor antallet af flygtninge er faldet.

Rohingyaerne betragtes i Myanmar trods flere generationer i det overvejende buddhistiske land af mange som illegale indvandrere.

De seneste uroligheder mellem landets magtfulde militær og rohingyaerne brød ud 25. august.

Det skete, da rohingya-oprørsgruppen Arakan Rohingya Salvation Army (Arsa) angreb politi og militær.

Det fik militæret til at lancere en modoffensiv i Myanmars Rakhine-delstat, der af FN beskrives som etnisk udrensning, og som har efterladt rohingya-landsbyer tomme og flygtningelejre i Bangladesh stuvende fulde.

Selv før den seneste masseflugt boede der omkring 300.000 rohingyaer.

Og fredag foreslog Bangladesh' premierminister, Sheikh Hasina, at der oprettes FN-beskyttede sikkerhedszoner i Myanmar til at beskytte landets forfulgte rohingya-muslimer, så de kan sendes tilbage igen.

- Disse folk må kunne returnere til deres hjemland i sikkerhed og med værdighed, sagde hun i en tale ved FN's Generalforsamling i New York.

/ritzau/AFP