Det skal koste ekstra at gå på stripklub, mener en amerikansk senator. Hun vil bruge »hudskatten« på at hjælpe ofre for seksuelle overgreb.

Fremover må gæster, der frekventerer en stripklub i den amerikanske stat Illinois, affinde sig med at skulle betale 5 dollar (omkring 29 kroner, red.) ekstra for at slippe ind til de dansende, nøgne damer.

I hvert fald hvis det står til statens demokratiske senator, Toi Hutchinson, beretter ABC News.

Hun er nemlig parat til at kræve en såkaldt skin tax - »hudskat« - af kunder, der bevæger sig ind i lystens hule. I forvejen har flere stater en »sin tax«, det vil sige en skat på syndige nydelsesmidler som rygning og alkohol.

Pengene, som skatten på stripklubberne indbringer, skal gå til en særlig fond, der skal forebygge seksuelle overgreb og hjælpe ofre, der har været udsat for en seksuel krænkelse.

- Efter min mening er det ikke anderledes, end hvad vi ser inden for spille-indsutrien, der hjælper ludomaner, eller inden for tobaksindustrien fortobaksindustrien, som støtter op om øget sundhedsbevidsthed. Med forslaget vil stripklubber bakke om at sikre kvindernes sikkerhed, jeg synes ikke, at det er meget at bede om. Især ikke set i lyset af, hvordan de (stripklubberne, red.) tjener deres penge, siger Toi Hutchinson.

Hun påpeger, at der i takt med den økonomiske krise er blevet færre penge til voldtægtscentre, der kan hjælpe kvinder, der udsættes for et overgreb. Det kan skatten imødegå, understreger hun.

Borgergruppen »The Coalition Against Sexual Assault« står bag idéen, som Toi Hutchinson har taget op. Her påpeger administrerende direktør, Polly Poskin, at gruppens udefrakommende tilskud er blevet mindsket med 1,2 millioner dollar over tre år. Hun ønsker ikke at lukke stripklubberne, men ser gerne, at de passer bedre på deres dansere.

Forslaget om den nye skat, vinder dog ikke just genklang hos ejerne af stripklubberne i byen Chicago, skriver avisen Chicago Tribune.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.