Den udskældte flyselskab Ryanair har lanceret en ny regel, som ifølge flere er yderst kontroversiel.

Fra 15. januar er det slut med gratis at have en lille rullekuffert med i flyet, skriver det engelske medie Daily Telegraph.

Fremover må håndbagagen maksimalt være en lille håndtaske eller en bærbartaske med målene 35x20x20 centimeter.

Hvis man stadig vil have en rullekuffert med i kabinen, skal man hoste op med 10 pund eller 84 kr. per retur-afgang. Ellers bliver den henvist til at komme med i lastrummet, som dog er gratis.

Ryanair ville oprindeligt havde indført de nye strengere regler 1. november, men det er udskudt til 14. januar.

Det største problem med den regel er, at hvis man ikke er villig til at betale de ekstra 84 kr., er man nødsaget til at vente på ens bagage på bagagebåndet.

Derudover skriver Daily Telegraph, at der er større risiko for, at ens bagage lider skade, når det ligger i lasten.

Sidst men ikke mindst peger mediet på det irriterende i, at man muligvis ikke har plads til alt det, man gerne vil have med ombord på flyet, såsom vand, bøger, bærbar osv.

Ryanair har meldt ud, at de har lavet reglen for at nedbringe antallet af forsinkelser, da de håber, at passagerer vil komme hurtigere ombord uden rullekufferter.

Samtidig med den nye regel har selskabet valgt at gøre det billigere at checke større bagage ind. Her har de sat prisen ned fra 294 kr. til 210 kr. Derudover har de sat den maksimale bagagevægt op fra 15 til 20 kilo.

»Vi håber, at det vil nedbringe forsinkelser, når passagerer kun har én taske med ombord,« siger marketingschef hos Ryanair, Kenny Jacobs til Telegraph.