Billedet her er fra New York-bydelen Brooklyn.
Billedet her er fra New York-bydelen Brooklyn. Foto: SPENCER PLATT
Fredag blev det så koldt i flere amerikanske stater, at myndighederne i New York og Pensylvania erklærede undtagelsestilstand og advarede folk imod at skrabe sne - Også selvom det foregik i egen indkørsel.

- I kan fryse ihjel. Huden fryser til is på femten minutter, lød meldingen fra en tv-station i Boston-området. Og det var ingen vittighed.

Således har mindst ni amerikanere siden fredag morgen mistet livet under den snestorm, der meget passende har fået navnet Hercules. Mens snefaldet nogle steder nærmede sig en meter, faldt temperaturen til minus ti grader. Og hvis man medregnede den bidende kolde vind, føltes det som minus 30 grader.

Snestormen har langt sin lammende kolde hånd over i alt 22 delstater. Godt 100 millioner indbyggere er påvirket af uvejret. Flere af de største motorveje i delstaterne New York og Pennsylvania er lukket. Og godt 2.500 flyafgange er blevet aflyst på grund af ’Hercules’.

Storbyer som New York City og Boston er normalt godt forberedt på al slags vejr. Men selvom ’Hercules’ blev varslet adskillige dage forinden, tog snemængden og kulden alligevel myndighederne på sengen. Og i lange perioder var al trafik så godt som lammet.

Og monster-uvejret er ikke forbi. Således forudsiger amerikansk meteorologisk institut endnu en snestorm natten til søndag. Og denne gang bliver temperaturen endnu lavere. I den midtvestlige stat Minnesota forventer man således ned til minus 45 grader - inklusive den stærke vind.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.