Næsten fire millioner amerikanere var uden strøm, da en voldsom storm fejede hen over det centrale og østlige USA, som i forvejen er ramt af hedebølde.

De seneste dages skybrud herhjemme må nærmest betegnes som småting i sammenligning med, hvad vejrguderne på det sidste har udsat amerikanerne for. Tidligt lørdag rasede en storm med lyn og torden hen over det østlige USA og forårsagede både død, ødelæggelse og strømsvigt.

Ifølge CNN var næsten fire millioner hjem uden strøm som følge af stormen. Alene i området omkring hovedstaden Washington var to millioner mennesker uden strøm. Dermed var der lukket for de aircondition-anlæg, som amerikanerne i den grad har brug for i øjeblikket.

Stormen og tordenvejret kommer nemlig oven i en kraftig hedebølge i det centrale og østlige USA. Fredag blev der målt temperaturer i nærheden af de 50 grader, og det er ny rekord melder meteorologer.

Stormen ramte især staterne West Virginia, Virginia og Maryland med vindstød op til 120 sekundmeter.

Indtil videre har stormen kostet mindst ét menneskeliv. Ifølge BBC blev en kvinde i Springfield i staten Virginia dræbt, da et træ væltede ned over hendes hjem, mens stormen var på sit højeste. Flere medier skriver dog, at der er sket endnu et dødsfald i samme region.

Det ser dog ud til, at amerikanerne bliver kølet en smule ned i de kommende dage, men vejrudsigten lyder fortsat på ustadigt vejr med torden, regn og storm.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.