Tusindvis af demonstranter samledes uden for FNs hovedkvarter i New York mandag og opfordrede til en afslutning på det kinesiske styre i Tibet.

USA: Flere tusinde - hovedsageligt tibetanske - demonstranter marcherede mandag fra det vestlige Manhattan til FNs hovedkvarter, mens de blandt andet råbte »Vi kræver retfærdighed. Vågn op, FN« og bar bannere med teksten »FN, tibetanerne har brug for jer«, mens andre bar fotografier og navne af de mange tibetanere, der har sat ild til sig selv og ofret sig i protest mod Kinas kontrol af deres land. Det oplyser Reuters.

Mange af demonstranterne bar yderligere et billede af Tibets åndelige leder og modtager af Nobels fredspris, Dalai Lama.

92 tibetanere har siden 2009 sat ild til sig selv i protest mod den kinesiske undertrykkelse i Tibet, hvoraf mindst 75 er døde af deres skader. Antallet af selvofringer er øget i år med 28 registrerede tilfælde alene i november.

I sidste måned opfordrede FNs højkommissær for menneskerettigheder, Navi Pillay, Kina til at adressere de indgroede frustrationer, der har ledt til tibetanernes desperate former for protester.

BNB/Reuters

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.