Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Hannover Lufthavn var lørdag aften lukket ned i fem timer, efter en mand i en bil var kørt gennem en port og ud i landingsområdet. Det oplyser det tyske politi.

Manden, der er midt i 20'erne, havde efter alt at dømme ikke til hensigt at begå et terrorangreb mod lufthavnen, siger kilder i politiet.

Derimod har en blodprøve vist, at han havde både kokain og amfetamin i blodet, oplyser en talsmand for politiet.

Ifølge det lokale politi er der tale om en mand, der ved 15.40-tiden kørte gennem en afspærring i lufthavnen. Politiet satte derefter øjeblikkeligt jagten ind på manden og fik stoppet bilen. Manden blev efterfølgende pågrebet og er blevet anholdt.

Passagerer må i øjeblikket væbne sig med tålmodighed i Hannover Lufthavn.
Passagerer må i øjeblikket væbne sig med tålmodighed i Hannover Lufthavn. Foto: CLEMENS HEIDRICH
Vis mere

Avisen Hannover Allgemeine Zeitung skriver, at bilen kørte igennem de barrierer, der omgiver start- og landingsbanerne. Der forfulgte den et fly, der netop var landet.Den oplysning er ikke umiddelbart bekræftet af politiet.

Føreren af den polsk indregistrerede bil er anholdt og vil blive afhørt. Et hold bombeeksperter er tilkaldt og gik tidligt lørdag aften i gang med at undersøge bilen.

Episoden betød, at alle afgange fra klokken 15.30 og knap fem timer frem var aflyst. De fly, der befandt i luften i dette tidsrum, blev omdirigeret til andre lufthavne.

Omkring klokken 19 kunne passagererne igen anvende check-in skrankerne, og ved 20-tiden begyndte flyene igen at lande og lette i lufthavnen.

Foto: CLEMENS HEIDRICH
Vis mere

Et hold bombeeksperter blev også tilkaldt for at undersøge bilen.

Hannover Lufthavn er ikke en af Tysklands største lufthavne, men i det seneste år har knap seks millioner passagerer været gennem lufthavnen.

Den benyttes blandt andet af store charterselskaber, som har flere daglige afgange til feriedestinationer.

Opdateres...

Andre læser også