Statsminister Jens Stoltenberg og udenrigsminister Espen Barth Eide på dagens pressemøde om gidseldramaet i Alegriet.
Statsminister Jens Stoltenberg og udenrigsminister Espen Barth Eide på dagens pressemøde om gidseldramaet i Alegriet. Foto: BERIT ROALD

41 personer, heriblandt mange nordmænd, tager som gidsler af islamister i Algeriet

Flere nordmænd er taget som gidsler på et gasanlæg i Algeriet. Nu sender Norge et hold til Algeriet, der skal styrke landets ambassade under dramaet.

Norge sender nu et udrykningsteam til Algeriet i forbindelse med gidseldramaet, hvor flere nordmænd er taget som gidsler på et gasanlæg. Det oplyser den norske statsminister, Jens Stoltenberg, på et pressemøde onsdag aften.

Tidligere på aftenen oplyste Statoil, at 17 af selskabets medarbejdere er involveret i gidseldramaet, og to af de ansatte er blevet kvæstet som følge af aktionen.

- Situationen er alvorlig og uoverskuelig, sagde Jens Stoltenberg ifølge VG på pressemødet, hvor han gav udtryk for, at det er umuligt at sige, hvor mange nordmænd, der er taget som gidsler.

- Det kan ingen sige noget om i aften, sagde han.

Gidselaktionen blev indledt onsdag morgen, og det er angiveligt en militant gruppe, der står bag. Den hævder, at 41 personer er taget som gidsler.

- Norske myndigheder fik besked om angrebet onsdag morgen og har siden arbejdet på at sikre gidslerne, sagde Jens Stoltenberg og understregede, at myndighederne arbejder på højtryk.

Den norske udenrigsminister, Espen Barth Eide, har ifølge VG givet udtryk for, at gidseldramaet i Algeriet ikke ændrer trusselsbilledet i forhold til Norge.

VG citerer nyhedsbureauet AP for, at der er forhandlinger i gang om løsladelse. Det er det britiske olieselskab BP, der sammen med japanske JGC Corp og norske Statoil opererer på gasanlægget.

Den militante gruppe, der har forbindelse til al-Qaeda, oplyser, at angrebet mod gasanlægget har fundet sted, fordi Algeriet har tilladt fransk militær at bevæge sig ind i landets luftrum i forbindelse med militæroperationen i Mali. De militante har ifølge en algerisk avis truet med at sprænge hele gasanlægget i luften, hvis algeriske styrker angriber dem.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.