Tidligere statsminister Jens Stoltenberg kunne få sig et internationalt job i morgen, hvis han ville. Men han foretrækker at blive i norsk politik, siger han i et nyt interview.

NORGE: Norges netop afgåede statsminister, Jens Stoltenberg, havde ikke snuset til rollen som oppositionsleder i mange døgn, før de første sonderinger fra potentielle arbejdsgivere begyndte at dukke op.

Stoltenberg fortæller fredag til TV-kanalerne i NKR og SVT, at han ikke vil komme nærmere ind på, hvem der har tilbudt ham job, men han erkender, at henvendelserne er kommet fra udlandet:

»Jeg har nok fået noget, der ligner jobtilbud«, lyder det fra den tidligere statsminister, der tilføjer, at »det næsten havde været rart, hvis der ikke var nogen, der havde forhørt sig«.

For Stoltenberg bedyrer samtidig, at hans fokus stadig er i Norge og posten som oppositionsleder i Stortinget.

»Jeg har sagt ja til at fortsætte i Stortinget i Norge, og jeg vil gerne være i Norge og i Stortinget«, siger han, om sin foreløbige fremtid.

Det er ingen hemmelighed, at Jens Stoltenberg også har internationalt udsyn og er stærkt engageret i udviklingslandene, specielt i relation til vaccinationskampagner. Stoltenberg har blandt andet samarbejdet med grundlæggeren af Microsoft, Bill Gates, om hans vaccinationsprogram siden 2000.

Men foreløbig er Norge og norsk politik altså nok for den tidligere statsminister.