Den lille asiatiske nation Østtimor har stemt. Foreløbigt resultat viser tilbagegang for regeringsparti.

Dili. Et valg i Asiens yngste nation, Østtimor, tyder på en ændret magtfordeling blandt regeringspartierne, skiver nyhedsbureauet AP.

Med 78 procent af stemmerne optalt søndag, tyder det på, at det store regeringsparti, CNRT, går tilbage.

Partiet står til at vinde 27,6 procent af stemmerne. I 2012 fik de 36,7 procent af stemmerne.

Det andet koalitionsparti i regeringen, det mere venstreorienterede Fretilin, står dog til en lille fremgang. De står til at vinde 31 procent af stemmerne.

Samtidig har et nyt parti ledet af den tidligere præsident Taur Matan Ruak skrabet omkring ni procent af stemmerne sammen, mens Det Demokratiske Parti står til 10 procent af stemmerne.

Lørdagens valg var det fjerde parlamentsvalg, siden landet blev selvstændigt i 2002.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters kæmper 21 partier om de 65 pladser i parlamentet, og det endelige resultatet - som først ventes 6. august - vil desuden fastslå, hvem der bliver Østtimors premierminister.

Mininationen, der er en tidligere portugisisk koloni, blev selvstændig efter mange års krig med nabolandet Indonesien.

I 1975 blev Østtimor invaderet af Indonesien. Krigen sluttede først i 2002, og mange af frihedskæmperne er fortsat med til at styre landet.

I april og maj 2006 brød der dog uroligheder ud i hovedstaden Dili, hvor mindst 37 mennesker omkom i kampene mellem fraktioner af militæret og politiet.

Og to år senere, i 2008, blev landets daværende præsident, modtager af Nobels fredspris José Ramos-Horta, og premierministeren Xanana Gusmão, udsat for attentater udført af oprørere.

Ramos-Horta overlevede med nød og næppe angrebet, mens Gusmao slap uskadt fra det.

Lørdagens afstemning er den første, efter at FN's fredsbevarende mission forlod landet i 2012. Og den finder sted på tidspunkt, hvor den unge nation er i krise.

Halvdelen af indbyggerne lever i fattigdom, og vigtige oliereserver er ved at løbe tør, skriver nyhedsbureauet AFP. Derudover mangler der job.

/ritzau/