Steve Jobs superyacht
Steve Jobs superyacht Foto: ED OUDENAARDEN

Designeren Philippe Starck i millionstrid med Steve Jobs arvinger.

Inden sin død i 2011 igangsatte den stenrige grundlægger af Apple, Steve Jobs, byggeriet af en enorm luksusyacht med navnet Venus til omkring 750 millioner.

Skibet, der har et ret specielt udseende, som kan give associationer til operaen i København, blev døbt her i efteråret i Amsterdam, hvor hans enke Laurene og tre af parrets børn var til stede.

Skibet skulle have været leveret i USA, men nu tilbageholdes det af hollandske myndigheder, fordi Jobs-familien og den internationalt kendte designer Philippe Starck, som har været designer på skibet, strides om regningen.

Philippe Starck siger, at han har tre millioner euro til gode, svarende til 22,5 millioner kroner - en tredjedel af designerens samlede regning.

- Skibet er splinternyt, men der er et krav på tre millioner i euro, og det må parterne nu finde ud af, siger en talsmand for havnemyndighederne til BBC.

Ifølge designerens advokat forelå der ikke en detaljeret kontrakt om arbejdet. Parterne stolede på hinanden. Aftalen var, hedder det, at Philippe Starcks selskab skulle have en bestemt procentsats af de samlede byggeomkostninger, skriver Die Welt. Starck kræver ni millioner euro, men arvingerne tilbyder seks.

Steve Jobs var selv med til at designe skibet, der er 70 meter langt og indrettet til at kunne rumme 12 gæster. Det er luksuriøst indrettet, og udvendig er skibet præget af masser af rustfrit stål på bl.a. den usædvanlige stævn, store vinduer og aptering i ædeltræ.

Jobs-familiens advokater ønsker ikke at udtale sig om sagen, mens Philippe Starck siger, at han forventer en hurtig løsning på striden.

Steve Jobs døde af kræft i oktober 2011.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.