Apples grundlægger Steve Jobs kunne formentlig have levet i dag, hvis ikke han havde tyet til alternativ behandling.

Den visionære leder døde 5. okt. af kræft i bugspytkirtlen. En sygdom han havde kæmpet imod siden 2003.

Det skriver Ugeskrift for læger.  Kræft i bugspytkirtlen er normalt en aggressiv og dødelig form for kræft, men Steve jobs' var så 'heldig', at han var ramt af en sjælden 'ø-celle-tumor', som normalt er relativ godartet, og hvor prognosen - hvis patienten bliver opereret tidligt i sygdomsforløbet - er god.

Tilbage i 2008 beskrev det amerikanske magasin Fortune, hvordan Steve Jobs havde forskrækket sine aller nærmeste, da han ved en scanning fik konstateret en kræftsvulst i 2003.
For den buddhistiske Apple-stifter overvejede på intet tidspunkt at lægge sig under kniven. En operation, der formentlig kunne have reddet hans liv. 

- Som buddhist og vegetar stillede Apple-chefen sig tvivlende over for mainstream medicin. Jobs besluttede at benytte alternative metoder til at behandle sin kræft i budspytkirtlen og håbede, at han med en speciel kostplan kunne undgå operation, skrev Fortune tilbage i 2008. 

Steve Jobs fulgte den specielle diæt i ni måneder, inden en scanning viste, at tumoren var vokset. Først da besluttede han, at tumoren skulle fjernes. 
Men på det tidspunkt havde kræften formentlig spredt sig, og i 2009 stod det klart, at Steve Jobs ikke var helbredt, da han skulle have en levertransplantation.

I de sidste måneder af Steve Jobs' liv, var han så syg, at han havde overladt styringen af Apple-koncernen til den nye administrerende direktør, Tim Cook.