Steve Jobs' familie tager fredag afsked med it-pioneren uden offentlighedens deltagelse, skriver avis.

Apple-stifteren Steve Jobs stedes til hvile ved en privat ceremoni fredag, kun to dage efter hans død. Det skriver avisen Wall Street Journal.

Kun familien og de allernærmeste ventes at være til stede, når den afdøde it-chef bliver bisat, siger en kilde til avisen.

Oplysningerne er ikke bekræftet fra hverken familien eller Apple.

Selv om Steve Jobs var en af verdens mest kendte og respekterede erhvervsledere, var han en yderst privat mand, skriver Wall Street Journal.

Det vides således heller ikke, præcis hvor bisættelsen finder sted.

Sandra Brown, der er talskvinde for politiet i Palo Alto i Californien, siger til Fox News, at hun mener, at det sker uden for Palo Alto, selv om Steve Jobs var bosat inden for bygrænsen.

Selskabet, som Steve Jobs sendte helt til tops inden for teknologibranchen - Apple Computers - oplyser, at det vil fejre "Steve's ekstraordinære liv" med de ansatte, men har ikke planer om nogen egentlig mindehøjtidelighed.

Jobs regnes for at være en af de mest visionære erhvervsfolk i sin generation. Inden for de sidste 15 år har han forvandlet Apple fra en nødlidende og uddateret it-virksomhed til en global megasællert inden for computere, mobiltelefoner og musikapparater.

Steve Jobs døde onsdag efter lang tids kamp mod sygdom. Han blev 56 år.

Ud over konen Laurene efterlader Jobs tre børn. Han har også en datter med en kvinde, som han gik ud med, inden han blev gift.

- Vi er taknemmelige over de mange mennesker, der har delt deres ønsker og bønner i løbet af det sidste år af Steves sygdomsforløb. En hjemmeside vil blive stillet til rådighed for dem, der ønsker at dele en hyldest eller et minde, lød budskabet fra familien umiddelbart efter Jobs' død.

/ritzau/AFP