Trods maratonforhandlinger natten til onsdag lykkedes det ikke eurolandene og IMF at blive enige om en aftale for Grækenlands gæld.

BELGIEN: Eurozonens finansministre har efter 12 timer lange forhandlinger opgivet at nå til enighed om en låne- og gældsaftale til Grækenland.

Ministrene, Den Internationale Valutafond (IMF) og Den Europæiske Centralbank har forhandlet hele natten, men selv om de gældsplagede grækere har stærkt brug for en økonomiske håndsrækning fra Bruxelles, så lykkedes det ikke at nå til enighed.

Finansministrene er indkaldt til nye forhandlinger på mandag.

- Vi er tæt på en aftale, forklarer eurogruppens formand, Jean-Claude Juncker, efter nattens forhandlinger.

Han understreger, at det alene var teknikaliteter, som forhindrede de 17 eurogruppelande i at nå i mål.

- Der er ingen store politiske uenigheder, siger han.

En af knasterne under forhandlingerne er ifølge Reuters, at grækerne ikke kan opfylde målet om at reducere deres gæld til 120 procent af BNP i 2020, sådan som IMF forlanger. For at det skal kunne lade sig gøre, skal eurolandene være villige til at eftergive Grækenland en del af gælden.

Grækenlands regering har selv bedt om at få to år ekstra til at bringe landets gæld ned, så gælden først vil være reduceret til 120 procent af BNP i 2022. Dermed slipper de øvrige eurolande for at nedskrive deres tilgodehavender, og den model har blandt andre Juncker været fortaler for under forhandlingerne.

Det kræver, at eurolandene indgår en ny aftale om et ekstra lån til Grækenland på 230 milliarder kroner, da gælden i så fald skal finansieres over en længere periode. Et udspil, som flere af eurolandene er skeptiske over for, da de mener, at grækerne allerede har fået hjælp nok.

Ved sidste møde, der også endte uden en aftale, stod IMF-chef Christine Legarde fast på den oprindelige tidsplan.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.