Lyt til artiklen

‘Kvinden i rødt’ blev et symbol for de tyrkiske demonstranter i Istanbul i 2013. Hundredevis af mennesker demonstrerede dengang i Geziparken i Istanbul, fordi myndighederne planlagde at bygge et indkøbscenter i parken, som var en af byens sidste grønne områder.

En tyrkisk politimand sprøjtede store mængder tåregas i ansigtet på en ubevæbnet kvindelig demonstrant i en rød kjole. Fotoet gik verden rundt og blev kåret som årets foto i 2013.

Læs også:

Den tyrkiske politimand Fatih Zengin blev kendt skyldig i at at bruge overdreven magt for to år siden, men først i onsdags fik han sin straf. Og den viste sig at være noget usædvanlig.

Straffen synes at indeholde en vis ironi. Politimanden skal nemlig plante 600 træer. Og ikke bare skal han plante dem, han skal også passe dem i de første seks måneder. Det skriver independent.co.uk.

Læs også:

Han har desuden fået en betinget dom på 20 måneders fængsel.

Protesterne i 2013 begyndte som et forsøg på at stoppe en byudviklingsplan i Geziparken, men efter politiet slog hårdt ned på demonstranterne udviklede protesterne sig til hele landet, hvor der blev demonstreret mod Recep Tayyip Erdogans regering. Elleve mennesker døde i den efterfølgende vold og mere end 8.000 blev såret.