En 80-årig nonne er anklaget i den første retssag om baby-bortførsler i Spanien. Hundredvis har anmeldt, at deres nyfødte blev stjålet fra 1950erne og helt op til 1990erne.

For 30 år siden fødte María Luisa Torres en datter på Santa Cristina-klinikken i Madrid, men hun fik ikke sit barn at se. Hun blev ifølge det vidneudsagn, som den offentlige anklager baserer sit anklageskrift på, bedøvet under fødslen, og da hun vågnede, fik hun at vide, at barnet var dødfødt.

Men det var en løgn.

Sidste år blev María Luisa Torres genforenet med sin 29-årige datter, Pilar, og siden er sagen endt i retten, hvor en nu 80-årig nonne er anklaget for at have bortført spædbarnet i sin tid.

Nonnen, søster Maria Gomez Valbuena, der var ansvarlig for fødeklinikkens sociale afdeling, har for længst indrømmet, at hun tog spædbarnet med den hensigt at give det i adoption.

Retssagen begyndte torsdag og er den første af sin slags i Spaniens historie, men formentlig ikke den sidste. Hundredvis af andre mødre har anmeldt, at deres nyfødte blev stjålet, og de venter derfor spændt på udfaldet af retssagen mod den aldrende nonne.

Sagen river op i Spaniens historie og minder om, at magne babyer forsvandt fra hospitaler og blev videresolgt til andre mødre.

Det er veldokumenteret, at tusindvis af kvinder fik stjålet deres babyer under general Francos styre, der strakte sig fra 1939 til 1975.