Omkring 11-12 spækhuggere er fanget under isen i Canada. Kun et lille hul i isen giver dem mulighed for at trække vejret.
Omkring 11-12 spækhuggere er fanget under isen i Canada. Kun et lille hul i isen giver dem mulighed for at trække vejret. Foto: MAGGIE OKITUK
En flok spækhuggere i Canada er fanget under isen, der er frosset til. Desperat forsøger de at få luft gennem et lille hul i isen, der bliver mindre og mindre.

Lokalbefolkningen i fiskelandsbyen i Quebec i Canada har nu bedt myndighederne om hjælp til at redde spækhuggerne. Ifølge The Guardian har borgermesteren i Inukjuak bedt myndighederne om at stille en isbryder til rådighed, så de kan redde spækhuggerne.

- De er fanget. Fra tid til anden ser det ud som om , at de er i panik. Ellers er de borte i lang tid, antageligt for at finde en anden udvej, som ikke er mulig i øjeblikket, siger Peter Inukpuk til radiokanalen CBC.

Nyhedsbureauet AP skriver, at de store hvaler desperat forsøger at trække vejret gennem et hul i isen på størrelse med en lille lastbil.

Ifølge CBC vil specialister fra Canadas Fiskeri- og Hav-administration blive sendt ud til området for at undersøge, om spækhuggerne kan reddes. På grund af vejret fryser isen mere til, og hullet bliver mindre og mindre.

Ifølge borgermesteren i Inukjuak var det en jæger som tirsdag i første omgang opdagede spækhuggerne under isen.

Marineforskeren Andrew Trites har set videobilleder af hvaler, og han finder situationen 'vældig dramatisk'.

Han er bekymret for hvalernes chance for at overleve.

- Hvor længe kan de klare sig uden mad, hvor meget mindre kommer hullet til at blive, som de trækker luft fra, og hvor længe kan de overleve, spørger han foruroliget.

Spækhuggerflokken består af 11-12 hvaler, blandt dem en del unger, hvilket ifølge forskerne tyder på, at der er tale om en familie.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.